Jag började med att bli ullfantast. Sen blev jag förfärad av att man inte tog reda på de vackra skinnen. Det blev både specialarbete och examensarbete i skinn på textildesignutbildningen i Borås, och så mycket mer skinn efter det!

Ett tioveckors specialarbete på Textilhögskolan i Borås ägnades åt grunderna i läder-, päls- och skinnsömnad på Stenebyskolan i Dals Långed. Mitt kandidatexamensarbete gjordes sedan i samarbete med Ateljé Guldtackan och Skinnberederiet i Tranås. Det blev ett stort screentryckt fälltäcke och generöst tilltagna ovala kuddar i vinrött, lila och grönt.

Sedan dess har skinnen följt min väg. Jag har sytt väldigt många kuddar, vantar, randiga boor och knasiga grejer. Samarbetet med Ateljé Guldtackan har följts upp med flera projekt och produkter. Ett fint slöjdjulsstipendium av SHR och Nordiska museet gav mig fantastiska möjligheter och fina kontakter. Lammskinnen fortsätter hela tiden att inspirera mig, och jag håller kurser då och då i skinnsömnad och tryck på skinn.