I min iver att ta fram unika produkter från Värmland insåg jag snart att det allra mest värmländska borde tillverkas av papper! Råvaran finns i skogen runtomkring oss och vi har flera fabriker som levererar papper till hela världen.

På de värmländska pappersbruken produceras en imponerande mängd papper. Det är också dessa volymer man stoltserar mest med, vid sidan om papperets fantastiska egenskaper, förstås. Det blir väldigt många förpackningar och väldigt mycket förbrukningsmaterial av vår skog. Jag fick lust att dra lite i bromsen och visa vad det kan bli av förbrukningsmaterialet om man i stället behandlar det som ytterst dyrbar materia.

​Min bakgrund som skinn- och läderslöjdare blev ingången till hur jag hanterade papperet. Jag sylade och sydde med vaxad lintråd i de olika pappersmaterialen, precis som jag brukar göra i skinn.

Med enkla grundformer och några återkommande principer byggde jag olika ytor av upprepade moduler. Det blev som tredimensionella mönster, där ljuset fick skapa färgnyanserna i det vita eller bruna papperet.

Mitt kärleksfulla arbete i papper fick sedan namnet ”Paper Love” när jag ställde ut på Galleri Sebastian Schildt + på Nybrogatan i Stockholm. Två gånger fick jag också följa med detta galleri och ställa ut mitt papper på den internationella konsthantverksmässan Collect, på Saatchi Gallery i London.